"Світ без насильства" очима студентів Львівського ВПХУ

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію “16 днів проти насильства”. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства.
У рамках акції правоохоронці м. Львів запропонували студентам художніх навчальних закладів підготувати творчі роботи на тему: “Світ без насильства”. Учні Львівського вищого професійного художнього училища: Помігуєва В., Павлів С. – 134 гр.; Гулич С.- 301 гр., Качмар К.– 201 гр., Карп’як А. – 3 гр., Савчак С. – 102 гр., Сковрон І. – 101 гр., – активно взяли участь і виконали (графічно, живописно) надзвичайно творчі, проте важкі психологічно роботи, у яких показали різні прояви насильства, не оминувши і війни.
Студенти мали змогу презентувати свої роботи в актовому залі Залізничного районного відділу поліції №1 м.Львів (вул. Чернівецька, 2). Сектор ювенальної превенції ЛРУП 2, разом із дільничними офіцерами поліції ВП 1 ЛРУП 2 Головного управління Національної поліції у Львівській області та керівником відділу «Служба у справах дітей», відзначили глибокий зміст малюнків та виступили перед дітьми зі змістовною лекцією про те, що таке домашнє насильство та чому варто про це говорити.
Промовляння всього, що нас турбує, вчить нас взаємодіяти з іншими. Озвучуючи те, про що прийнято мовчати, – ми перестаємо цього соромитися і приховувати, даємо приклад іншим (Текст – Надія Сторожук).
Меню