Тиждень будівельних професій у Львівському ВПХУ

Початок останнього осіннього місяця традиційно відзначився у Львівському вищому професійному художньому училищі Тижнем будівельних професій, протягом якого усі учасники навчального процесу змогли обмінятися досвідом, здобути нові знання, навчитись новим вмінням та сформувати навички роботи будівельного напрямку.

Будівельне відділення в училищі охоплює такі напрямки як малярні роботи, столярні роботи та реставрація. Саме в їх межах здійснюється підготовка висококваліфікованих працівників та будівничих майбутнього вигляду наших домівок, міст, країни.

Протягом тижня учні мали змогу взяти участь в інформаційній годині «Будівництво – справа нашого життя» (Надія Луб), а також стати активними учасниками учнівської конференції «Еволюція будівництва XVII-XXI ст.» (Марія Тимків).

Важливою подією у рамках співпраці Львівського ВПХУ з Фондом Ебергарда Шьока стала онлайн-зустріч студентів, які навчаються за професією «Маляр-реставратор» з фаховим керівник проєкту «Маляр» Андреасом Тобіасом та координатором проєктів в Україні Наталею Головатою (більше про подію: https://lvphu.org.ua/2022/11/02/onlain-zustrich-z-andreasom-tobiasom ).

Протягом тижня майстри виробничого навчання малярних та столярних професій провели майстер-класи для учнів відповідних професій:

  • «Техніка нанесення шпаклівки на вертикальну поверхню» (Роман Польовий)
  • «Оздоблення поверхонь за допомогою трафаретів» (Марія Ковальчин)
  • «Розкрій плити згідно з картою розкрою» (Степан Білецький)
  • Майстер-клас «Виготовлення столярних з’єднань» (Іван Пигель).

Викладач спеціальних дисциплін Леся Габа організувала виховний захід «Твоє майбутнє в твоїх руках», під час якого учасники та гості заходу відправились у цікаву подорож по сторінках минулого, сьогодення та майбутнього будівництва та професії «Будівельник». Свято пройшло у теплій атмосфері. Звучали пісні, вірші, жарти про цю нелегку професію. Групи будівельного напрямку взяли участь у конкурсі на кращий дизайнерський проєкт будівельної каски, розмалювавши її на свій художній смак. Представники професій «Маляр» та «Столяр» позмагались у цікавій будівельній вікторині. На завершення свята відбувся ритуал посвяти у будівельники.

Загалом, Тиждень минув швидко та змістовно, заплановані події вдалося реалізувати цікаво та невимушено, адже прагнення до пізнання нового, фахові зацікавлення та надзвичайна актуальність будівельних професій сьогодні впливають на організацію усього навчально-виховного процесу.

 

«Якщо Ви працюєте заради задоволення, успіх Вам гарантований».

Віримо в успіх.

Віримо у нашу перемогу.

Віримо у ЗСУ.

Слава Україні!

Меню