Захист дипломних проектів фахових молодших бакалаврів

30 червня 2022 р. українська спільнота поповнилася чудовими художниками-виконавцями та художниками-конструкторами, дизайнерами: у Львівському вищому професійному художньому училищі відбувся захист дипломних проєктів групи №3 (“Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація”, керівники: Марія Гірняк, Юрій Шевченко) та групи №4 (“Дизайн”, керівники: Надія Сторожук, Ігор Голуб).

Студенти, які здобули спеціальність освітньо-кваліфікаційного рівня “Фаховий молодший бакалавр”, показали високий рівень виконання затверджених проєктів, а це облаштування та мистецьке оформлення частини 4-го поверху навчального корпусу училища (два настінних розписи, креативна вхідна арка, творчий куточок зі стильними лавами та полицями, естетичне оформлення композиціями в техніці спікання скла, стильна дерев’яна конструкція для сегментування простору в стилі “хюґе”), а також проєкт капітального ремонту бібліотеки та створення сучасної smart-бібліотеки (розробка проєкту та його 3D-опрацювання, підбір кольорової гами, організація мультисекторного простору визначеного функціонування, підбір меблів та озеленення, розробка декорування та практичне виконання його елементів).

При розробці та реалізації першого проєкту було продумано дотримання стилю та підлаштування його під особливості приміщення (сходова клітка, частина та роздільна стіна коридору та частина кабінету), освітлення, температурного режиму, цілісної картини споглядання простору відвідувачем та того, хто захоче набратися сил та натхнення до творчої праці, адже саме учні художнього відділення займаються у кабінетах 4-го поверху.

Створення Smart-бібліотеки було задумано заздалегідь, зокрема в рамках роботи над Інклюзивним простором (див. розділ Інклюзія на офіційному сайті училища), та доповнилося та видозмінилося цьогоріч. Важливою особливістю реалізації проекту є його дружелюбність не лише до сучасного підлітка та молоді, а й до осіб старшого віку та дітей (зокрема для ВПО, що проживають у гуртожитку закладу). Особливий акцент зроблено на орієнтацію на обслуговування осіб з особливими потребами, адже передбачено створення простору комфортного для кожного.

Студенти показали високий рівень оволодіння не лише професійними компетентностями, а й вмінням спілкуватися, представляти себе та презентувати свою роботу, висловлювати свою думку та особливі бачення кожного питання чи проблеми. Сподіваємося, що наші випускники вдало реалізують свої професійні амбіції, поглиблять свої знання при здобутті подальшої освіти та знайдуть своє місце у новій незалежній Україні!

Меню