День вишиванки 2022 у Львівському вищому професійному художньому училищі

18 травня, напередодні Дня вишиванки, у Львівському вищому професійному художньому чилищі відбулася виховна година “А над світом українська вишивка цвіте!” Підготувала та провела ондлайн-захід Зоя Гранюк, викладач української мови та літератури.
Учасники виховної години занурились у таємничий світ символів та традицій українського народу, відслідкували з організатором заходу, розвиток та збереження традиції народного мистецтва вишивки, відчули всю барвистість та глибинне значення вишитих речей, пригадали та ознайомилися з творами, у яких оспівуються та містяться згадки про особливо створені атрибути та елементи народного вишитого вбрання.
Сьогодні, вишивка, як і мова, українського народу несе у собі закарбований століттями генетичний код нації, вона захищає і зцілює, заспокоює та звеселяє, надає сили та віри та надії у щасливе та мирне майбутнє нашої держави. Тож, плекаймо українські традиції, зберігаймо та передаваймо їх наступним поколінням!
Якщо людина хоче вишивати,
Знайдеться в неї голка, нитка, час…
Зуміє всі відтінки підібрати,
Й шедеври вийдуть з-під руки не раз.
Якщо людина хоче вишивати,
Побачить в цьому радість і красу.
І по узорах буде мандрувати,
І вишиє на квіточці росу,
І створить диво, первозданну казку,
Їй усміхнеться сонечко в вікні,
Бо відіб’ється і любов, і ласка
У хрестиках на білім полотні.
(Надія Красоткіна)

Привітання учнів Львівського вищого професійного художнього училища з Днем вишиванки

Встає над світом щире сонце вранці
І землю гріє променем ясним.
А я іду по світу в вишиванці.
Я — українець! І горджуся цим
(Надія Красоткіна)
Привітання з Днем вишиванки від учениці групи № 201 “Живописець, вітражник” Софії Гайвась, класний керівник Галина Михайловська.

В умовах війни з росією та надзвичайної консолідації українського суспільства День вишиванки в Україні буде ще одним приводом заявити про те, що ми – українці, вільний народ незалежної держави, яка відчайдушно бореться з російським загарбником. Кожен в цей день може заспівати українську пісню, одягнути вишиванку, підкресливши своє українське походження або ж свою солідарність з українським народом у ці непрості часи. Учень групи № 201 Дмитро Собків з нагоди Дня вишиванки виконав пісню українських повстанців УПА, «Лента за лентою».

А українська вишиванка — диво,
У ній народу код, його душі.
І кожному в ній зручно і красиво,
Вдягнути ж вишиванку поспіши… (Надія Красоткіна).
Привітання з Днем вишиванки від учнів групи № 101, класний керівник Леся Габа.
Меню