Інформаційно-просвітницькі години спілкування та інструктажі з правил поведінки під час воєнного стану

Нещодавно у ДНЗ «Львівське ВПХУ» було проведено батьківські збори разом з учнями в навчальних групах на тему: «Безпека життєдіяльності учнів в умовах воєнного стану», а також інформаційно – просвітницькі години спілкування про правила поведінкипід час воєнного стану (згідно з рекомендаціями Міністерства освіти і науки України №1/4068-22 від 12.04.2022р. “Щодо недопущення участі неповнолітніх у наданні інформації ворогу про військові позиції Збройних сил України”). Насамперед, було у ДНЗ “Львівське ВПХУ” щомісячно вносяться зміни у план проведення позанавчальної роботи відповідно до вимог воєнного часу та умов проведення національно-патріотичних виховних заходів у закладі з метою збереження життя, здоров’я та підтримки молоді у цей непростий для України час.
Цими днями згідно з планом роботи предметної методичної комісії проведено збори в навчальних групах в онлайн-режимі із застосуванням платформи Google Meet, зокрема pf[jlb проведено в таких групах:
-21.04.2022 р. в групі №205 за професією “Реставратор декоративно -художніх фарбувань, маляр”, класний керівник Гулик М.В., майстер в/н Ковальчин М.М.,
-22.04.2022 р. в групі №401 за професією “Живописець, вітражник”, класний керівник Сторожук Н.Б., майстри в/н Павлик А.П., Ткачик Н.В., Яблонська О.З.,
-25.04.2022 р. в групі №201 за професією «Живописець, вітражник», класний керівник Михайловська Г.Я., майстри виробничого навчання Павлик А.П., Яблонська О.З.,
-26.04.2022 р. в групі №136 за професією «Флорист», класний керівник Вітрик О.В., майстри виробничого навчання Шекетера І.О., Твердохліб І.А.,Катарина Н.В.,
– 26.04.2022 р. група №301 за професією “Живописець, вітражник”, кл. керівник Нестерук Л.І.,, майстри в/н Литвинюк О.А., Смольський М.М.
Заходи були проведені за участі заступника директора ДНЗ «Львівське ВПХУ» з навчально-виховної роботи Луб Н.І. та голови методичної комісії класних керівників Сокіл Л.С.
Розпочинаючи виховні години, Любов Сокіл акцентувала увагу молоді на сьогоденні, зокрема на активній фазі восьмирічної російсько – української війни, яка вже триває третій місяць…Заступник директора училища з навчально – виховної роботи Надія Луб наголосила в цьому контексті на загрозах, які чатують на учнів, зокрема неповнолітніх, що є викликом часу, та довела до відома присутніх інформацію про те, що в тексті документа йде мова про недопущення участі неповнолітніх у наданні інформації ворогу про військові позиції ЗСУ. А також Луб Н.І. навела приклади встановлення контактів із неповнолітніми з м. Харкова, Луганської області тощо та проінформувала учнівську юнь про відповідальність за зв»язки з окупантами і співпрацю з ними та відповідно покарання за подібні злочини, зокрема кримінальне.
Керівники груп, продовжуючи бесіду, звернулись до батьків з проханням не забувати цікавитись тим, з ким спілкуються їхні діти, та контролювати їх кишенькові гроші, при цьому акцентуючи увагу батьків на їхній відповідальності за дії дітей.
Отже, проведені просвітницькі бесіди були спрямовані на ознайомлення учнівської юні з відповідальністю і покаранням за участь неповнолітніх у наданні інформації ворогу під час воєнного стану. Учасники бесіди дійшли згоди щодо того, що недопущення цих контактів гарантуватиме їм безпеку.
Підсумовуючи інформаційну годину, керівники груп закликали учнів бути уважними, а батьків – цікавитись навчанням дітей тому, що вони є учасниками освітнього процесу згідно із Законом України “Про освіту” та займатись вихованням дітей, бо відповідають за них (За текстом Любові Сокіл).
Меню