Волонтерська діяльність учнів Львівського ВПХУ

«Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою невтомною працею любіть Україну»
(А. Шептицький)
Активна громадянська позиція колективу працівників ДНЗ «Львівське ВПХУ» та учнів, небайдужість до потреб тих, хто їх потребує, зокрема героїв – захисників – ось те, що сьогодні допомагає змінюватись нам самим та змінювати країну. Адже у своїй роботі ми керуємось словами А. Шептицького: «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою невтомною працею любіть Україну». Свідченням чого є відвідини здобувачами освіти у вільний час волонтерського пункту при церкві Вознесіння Господнього (вул. Широка 81а), що знаходиться поряд з навчальним закладом. Зазначу, що здобувачі освіти відвідують з 2017-го року волонтерський пункт, де в’яжуть маскувальні сітки для потреб воїнів, котрі беруть участь у проведенні ООС на Сході України. Незважаючи на те, що карантин вносить свої зміни, цими днями, зокрема 10.12.2021 р., 13.12.2021 р. учнівська юнь вкотре допомагала в’язати маскувальні сітки.
«Вірити – це не тільки просити про щось, прийшовши до церкви, це й допомагати всім, хто цього потребує, бо ми сильні тільки тому, що добрі душею», – сказала волонтер п. Оля, показуючи учням, як в’язати сітку (фото). І п. Оля, і волонтери, і учні училища знову і знову в’яжуть маскувальні сітки, не втомлюючись, не складаючи руки, не дивлячись ні на що, бо хочуть, аби наші хлопці на передовій відчули, що про них піклуються, про них пам’ятають, їх чекають…
Впродовж в’язання сіток учнівська молодь бачила, як до волонтерського пункту приходили небайдужі люди і приносили пакунки для бійців, які боронять нашу землю в окопах на Сході України. Напевно, так виглядає доброта, милосердя, людяність…, так виглядає виховання… А ще згадували тих бійців, котрі відійшли у Вічність, але є з нами, бо просять Вищі Сили там, з небес, за нас, бо інакше не можуть… Учні добре попрацювали, про що свідчать слова вдячності від волонтерів (фото). Вірю в те, що ці уроки людяності вони пам’ятатимуть, що зернятка доброти, посіяні в їх душі, принесуть свої плоди.
Велика подяка волонтерам, котрі своїм прикладом, спілкуванням з учнями сприяють вихованню української юні…, а ще приділяймо більше уваги нашим дітям, бо вони, в сьогоднішніх реаліях, цього дуже потребують (Текст – Любов Сокіл)
Меню