Мультиплікаційні заходи за сприяння Фонду Ебергарда Шьока

Початок листопада виявився у Львівському вищому професійному училищі змістовним та насиченим, адже розпочався із запланованої заздалегідь, та відкоригованої відповідно до карантинних вимог, серії семінарів-практикумів в рамках німецько-українського проєкту з модернізації професій «Маляр-реставратор», «Столяр-реставратор», зокрема як передбачена подія в рамках підписаного у 2020 році договору про післяпроєктний супровід.

Директорка Львівського ВПХУ Надія Обнявка розпочала тиждень-практикум із привітального слова, окреслила основні зміни у роботі закладу, а також мету, якої дотримується училище у галузі модернізації будівельної галузі в Україні та на Львівщині зокрема. Основні питання розвитку проєкту та подальшої роботи з його реалізації були окреслені у доповіді Крістофа Юнґганса, координатора освітніх проєктів у ремісничій сфері в Україні, який розповів про етапи співпраці у 2021-2022 н.р., а також зосередив увагу на потенційних бажаних результатах запланованих мультиплікаційних заходах.

Львівське вище професійне училище стало базовим навчальним закладом з реалізації проєкту. Цьогоріч стіни закладу відвідали фахівці малярної справи, викладачі та майстри виробничого навчання Київського професійного коледжу «Синергія», Вищого професійно-художнього училища №5 м. Вінниці та Державного навчального закладу «Регіональний центр професійної освіти будівельних технологій Харківської області». Чітка організація професійних семінарів фаховим керівником проєкту «Маляр» паном Андреасом Тобіасом (Andreas Tobias), проєктним координатором Фонду підтримки будівельної галузі Наталією Головатою, експертом німецько-українського проєкту Тамарою Федечко, на рахунку якої численні проведені семінари Проєкту, та керівництвом Львівського ВПХУ в особі директора училища Надією Обнявкою, заступником з навчально-виробничої роботи Наталією Турчиняк, сприяють ефективному засвоєнню пропонованого матеріалу та практиці у виконанні визначених програмою завдань.

Обговорення робочого тижня слідували воркшоп «Креативні техніки» (Модуль 9. Сучасні спеціальні техніки» та семінар «Професійне застосування сучасних і історичних креативних технік», які проводилися з провідною участю Андреаса Тобіаса та Тамари Федечко, а також представника компанії Caparol, технолога Мар’яна Лубаня, які ґрунтовно роз’яснили усі теоретичні та практичні аспекти використання креативних технік. Технолог Caparol наочно продемонстрував технологічний процес опорядження поверхонь, можливі труднощі, а також переваги використання кожної із креативних технік під час виконання малярних робіт. Спеціаліст своєї справи, обізнаний у будь-яких питаннях, що стосуються визначеної теми семінару технолог Caparol скерував кожного з учасників при застосуванні нововивчених креативних технік на окремих стендах з урахуванням замовлення клієнта.

В рамках поширення досвіду імплементації європейських освітніх стандартів у систему підготовки фахівців в Україні підготовлено програму семінару із сучасних трендів та новітніх матеріалів.

Усі матеріали для виконання практичних завдань було надано фірмою Caparol за сприяння та фінансування німецького партнера Фонду Ебергарда Шьока; організаційні питання, узгодження необхідних матеріалів відповідно до визначеної програми мультиплікаційних заходів здійснено Тамарою Федечко та керівництвом Львівського вищого професійного художнього училища.

 

 

Меню