Популяризація вітражного мистецтва серед учнів початкових класів

Художній вітраж у галузі мистецтва, який за шматочками кольорового скла ми викладаємо як мозаїку, створюючи певне фрагментарне зображення – дозволяє кожному перетворитися у чарівника, що створює хитромудрі візерунки на склі.

1 жовтня 2019 р. у Центрі вітражного мистецтва створеного на базі ДНЗ «Львівське ВПХУ» панували кілька годинні  щирі дитячі усмішки та емоції. Центр зустрів близько 60 школярів початкових класів (4-А, 4-В кл.), які прибули в рамках «Екскурсійних турів», що тривають протягом усього періоду проекту, із середньої ЗОШ № 100 (Львів, вул. Івана Величковського, 58, р-н Рясне-2).

Діти прибули у супроводі педагогічних працівників школи: Марець Галини Ярославівни (вчителя образотворчого мистецтва і художньої праці), Батюк Надії Теофілівни та Селіверстової Ірини Романівни (вчителів початкових класів).

Координатор Ігор Голуб та креативний менеджер Христина Семанів зустріли дітей та провели їм екскурсію навчальним закладом, розповіли про осередок вітражного мистецтва в контексті культурної спадщини львівського регіону та України. Діти побачили вітражні майстерні у виробничому корпусі та навчальні кабінети. Після ознайомчих екскурсій координатор та креативний менеджер розділили дітей на три групи і познайомили з наставниками допрофесійної підготовки. Олена Станіславівна Погребняк, Оксана Олексіївна Дуфанець та Галина Вадимівна Гринишин розпочали творчі заняття та майстер-класи з дітьми. Методику проведення занять наші наставники обрали за ігрову форму, тобто дітки ділилися на маленькі підгрупи по 5-6 учасників і творчо мали проявити уяву та фантазію при створенні колективної роботи. Згодом усі роботи розглядалися, аналізувалися та були нагороджені солодкими призами. Загалом атмосфера панувала гамірна, проте надзвичайно творча (кожна дитина отримала солодкий дарунок та виріб, який зробила власноруч).

Учні та їх вчителі ознайомилися з вітражним мистецтвом і відчули повний спектр кольорових емоцій при створенні вітражних панно.

Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.
Меню